U Kalinovcu održana jubilarna 10. Međunarodna izložbu rakije, pripravaka od rakije i octa

U organizaciji Poljoprivredne udruge Kalinovac u subotu, 12. listopada povodom obilježavanja Dana Općine Kalinovac održana je 10. Međunarodna izložba rakije, pripravaka od rakije i octa na kojoj su proizvođači predstavili 88 uzoraka rakije iz nekoliko zemalja Europe. Ova jedinstvena manifestacija je još jednom potvrdila kvalitetu voćnih prerađevina koju proizvode mali proizvođači, a financijski ju je podržala i Koprivničko-križevačka županija.

Manifestaciju je otvorio saborski zastupnik Damir Felak, a prigodnim riječima okupljenima su se obratili predsjednik Organizacijskog odbora i zamjenik župana Darko Sobota, zamjenik župana Ratimir Ljubić, općinski načelnik Danijel Zvonar, predsjednik  Udruge Kalinovac Željko Zvonar i voditelj Turističke zajednice područja Dravski Peski Alen Janći, dok je u ime nagrađenih  na priznanjima zahvalio Luka Bilušić iz Destilerije Bilušić.

Na izložbu je ove godine pristiglo 88 uzoraka raznih vrsta rakija, likera te jabučnog i vinskog octa, a na temelju rezultata komisije, organizator je dodijelio nagrade, među kojima i dvije velike zlatne diplome koje su za svoje rakije osvojili Destilerija Bilušić iz Zagreba i Ivan Rožman iz Slovenije.

Posjetitelji su osim u degustaciji uživali i u kulturno-umjetničkom programu koji je pripremilo Muško pjevačko društvo „Ferdinand“ iz Ferdinandovca.

Izvor fotografija: Poljoprivredna udruga Kalinovac

Služba ureda župana