Radovi na rekonstrukciji zgrade srednjih škola odlično napreduju

Županija ove radove samostalno financira, a njihova vrijednost je 2,7 milijuna kuna.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren zajedno sa svojim zamjenikom Ivanom Palom i pročelnikom Mladenom Antolićem obišao je radove na prvoj fazi rekonstrukcije zgrade srednjih škola u Koprivnici radi poboljšanja energetske učinkovitosti. Obilasku su se pridružili ravnateljica Srednje škole Ksenija Ostriž te ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratimir Ljubić, kao i predstavnici nadzora radova i izvođača.

Investicijom je obuhvaćena rekonstrukcija pola školske zgrade, a toplinska izolacija radi se na 2.770 kvadrata fasade i 1.660 kvadrata ravnog krova. Predviđena je i zamjena više od 70 prozora. Nakon što radovi budu izvedeni toplinske karakteristike dijela građevine poboljšat će se za čak pet energetskih razreda i to sa razreda G na razred B.

Županija ove radove samostalno financira, a njihova vrijednost je 2,7 milijuna kuna. Izvođači su tvrtke Mod d.o.o. iz Koprivnice i FUNDA d.o.o. iz Zaprešića.

Nakon obilaska radova župan Koren izrazio je svoje zadovoljstvo što će ovim zahvatom izdatak za režijske troškove uvelike biti umanjen, što je bio veliki problem navedene školske zgrade u kojoj nastavu polazi više od 1.800 učenika.