Radni sastanak sa ravnateljem Županijske uprave za ceste

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota održali su danas, 19. veljače radni sastanak sa ravnateljem Županijske uprave za ceste Dragutinom Guzalićem, predsjednikom Upravnog vijeća ŽUC-a Mirkom Perokom i načelnikom općine Rasinja Danimirom Kolmanom.
Ravnatelj Guzalić podnio je kratak izvještaj o izvršenim radovima Županijske uprave za ceste u protekloj godini te prezentirao aktivnosti planirane za 2015. godinu. Poseban naglasak je stavljen na redovno održavanje koje je u prošlom razdoblju zahtijevalo česte intervencije i saniranja koja su se pojavila kao posljedica velikih količina padalina. Izravne štete od poplava koje su zadesile Koprivničko – križevačku županiju prošlog rujna i listopada sanirane su kroz redovno održavanje, a neizravne štete kao što su pojave nekoliko klizišta, oštećenja mostova i propusta te oštećenja trupa mnogih cesta biti će sanirane tijekom 2015. godine pojasnio je ravnatelj ŽUC-a.
Raspravljalo se i o radovima pojačanog održavanja, obnovama kolnika i modernizacijom županijskih i lokalnih cesta koja se planiraju tijekom ove godine.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.