Radni sastanak o ustrojavanju dječjeg vrtića u Koprivničkim Bregima

Zamjenik župana Ivan Pal i pročelnik Mladen Antolić primili su u utorak 2. srpnja izaslanstvo Općine Koprivnički Bregi. Uz načelnika Marija Hudiča i ravnateljicu bregovske Osnovne škole Karolinu Vidović sastanku je prisustvovala i ravnateljica Dječjeg vrtića „Vrapčić“ Drnje Snježana Tišljarić. Razgovaralo se o početku rada novog Dječjeg vrtića u Koprivničkim Bregima.

Sami prostori vrtića nedavno su izgrađeni u prostoru Osnovne škole i spremni su za nove stanare. Kako bi se najjednostavnije riješio i administrativni ustroj vrtića, razgovaralo se o mogućnostima suradnje s vrtićkom ustanovom iz Drnja osnivanjem još jedne grupe vrtića.

Također se razmatraju i ostale mogućnosti ustrojstva vrtića, kao što je organiziranje samostalne ustanove ili pak ustrojavanje vrtića pri samoj Osnovnoj školi. Odluka o tome bit će donesena u skorom roku, pa će djeca iz Koprivničkih Bregi uskoro imati mogućnost pohađati vrtić u svojoj sredini što će uvelike olakšati svakodnevicu njih i njihovih roditelja.

To je za 25 mališana iz Koprivničkih Bregi puno bolje rješenje od trenutnog, obzirom da mnogi od njih trenutno putuju na čuvanje u koprivničke vrtiće.