Radni sastanak o problematici Obiteljskog centra

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u srijedu, 13. listopada, održan je radni sastanak o rješavanju problema smještaja Obiteljskog centra u Koprivnici, koji trenutno djeluje u prostorima gradskog Crvenog križa. Kako je zbog povećanja obima posla spomenuti prostor previše skučen za obje ustanove, interes Županije i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti je pronaći adekvatno rješenje.

Sastanku su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal i ravnatelj Uprave za obitelj u spomenutom ministarstvu Zdenko Žunić, a s aktualnom problematikom prisutne su upoznale ravnateljica Obiteljskog centra Željka Koluder Vlahinja i pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Branka Cuki. Obiteljski centar trebao bi se preseliti u prostore „stare interne“ kod koprivničke bolnice (treći kat), a predložena su dva modela na koji način to izvesti. Jedno je da ministarstvo svojim sredstvima uredi treći kat „stare interne“, a drugo da Županija uredi prostor i prepusti ga Ministarstvu u najam.

Zdenko Žunić je objasnio kako je i u drugim Županijama praksa da se za rad Obiteljskog centra iznajmljuju prostori, te da će nakon razgovora s ministrom u roku od mjesec dana zatražiti operativni sastanak koji bi trebao donijeti i konačno rješenje. Nakon sastanka u Županiji gost je u pratnji ravnateljice Željke Koluder Vlahinje i pročelnice Branke Cuki obišao prostor „stare interne“ u kompleksu bolnice gdje bi Obiteljski centar trebao biti smješten.

Podsjećamo da je na drugom katu „stare interne“ predviđen novi prostor za potrebe županijskog Zavoda za javno zdravstvo, za što su u tijeku radovi sanacije i prenamjene prostora.