Radni sastanak o križanju na Podravskoj magistrali u Kalinovcu

U četvrtak 2. veljače u prostorima Općine Kalinovac održan je radni sastanak vezan uz cestovnu problematiku na tom području. Na sastanku su uz šefa ispostave Hrvatskih cesta Varaždin Stjepana Markovića prisustvovali ravnatelj ŽUC-a Koprivničko-križevačke županije Krešimir Janach, Davor Ferenc iz sekcije za održavanje pruga Koprivnica, načelnik Općine Kalinovac Branko Sobota te Željko Grgešić iz policijske postaje Đurđevac.

Okupljeni su razgovarali o regulaciji prometa na raskrižju Podravske magistrale (D2) i lokalne ceste prema centru Kalinovca na kojem vozači unatoč ograničenju razvijaju veliku brzinu vozila. Predloženo je da se najprije dodatnom vertikalnom signalizacijom brzina ograniči na 50 km/h, te da se u slijedećoj fazi semaforskim uređajem s detektorom brzine mjeri brzina. Ukoliko bi se vozilo nastavilo kretati brzinom preko dozvoljene automatski bi se uključivala crvena svjetla. Paralelno uz to rješenje svakako bi se označio pješači prijelaz preko državne ceste i izgradila pješačka staza do autobusnog ugibališta.

Dogovoreno je da Općina za ovaj zahvat uputi zamolbu Hrvatskim cestama te da nakon toga počnu pripreme dokumentacije za ove nužne radove.