Radni sastanak o „Geopodravini“ u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalnu djelatnost Marijan Štimac sudjelovali su u utorak, 30. ožujka, na radnom sastanku u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva u Zagrebu. Teme sastanka bile su vezane uz tvrtku ”Geopodravina” d.o.o., pa su uz predstavnike Županije sastanku prisustvovali članovi Hrvatskog fonda za privatizaciju, INA-e, HEP-a, Podravke i Općine Legrad.

Prvi dio sastanka bila je prezentacija studije izvodljivosti geotermalnog projekta na lokaciji Kutnjak – Legrad, dok se drugi odnosio na model financiranja gradnje i donošenje odluke o istom na upravama društava osnivača, prije svih HEP-a i INA-e.

Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva  Nataša Vujec podržala je prijedlog direktora ”Geopodravine” Nikole Brukete o potrebi izjašnjavanja vlasnika tvrtke o modelu financiranja projekta gradnje prema Studiji izvodljivosti, te donošenju suglasnosti o upućivanju navedene studije na evaluaciju kod Europske banke za regionalni razvoj (EBRD), radi mogućnosti korištenja kredita. Odgovori osnivača se očekuju u roku do 30 dana kada će se održati i Skupština Društva.