Radionica SEERISK projekta

Predstavnici Koprivničko-križevačke županije na čelu sa suradnikom za poslove zaštite Stjepanom Behinom,  te pročelnik područnog ureda  Državne uprave za zaštitu i spašavanje Ivan Kramarić,  sudjelovali su na radionici organiziranoj za partnere SEERISK projekta.

Domćin radionice koja se održala 14 i 15 svibnja 2013. godine je bila  SERDA-e (Sarajevska regionalna razvojna agencija ), jedan od partnera  na projektu. Osim iz Koprivničko-križevačke županije, koja je pridruženi partner, u  projekt SEERISK su uključeni partneri iz još 8 zemalja (Austrija,  Bugarska, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija).

Projekt se temelji na zaključcima Vijeća EU o “Daljnjem razvoju procjene rizika za upravljanje katastrofama unutar Europske unije”, usvojen u ožujku 2011., koji teži zajedničkom pristupu u sprječavanju prirodnih i ljudskim djelovanjem uzrokovanih  katastrofa .

Cilj radionice je bilo predstavljanje Nove verzije Zajedničke metodologije  za procijenu rizika koju su predstavili partneri iz Mađarske (National Directorate  General for Disaster management – NDGDM), predstavjanje karti  rizik katastrofa pojedinih partnera te  dogovaranje  o daljnjim aktivnostima  koje slijede u projektu.

Gospodin Stjepan Behin dao je izjavu lokalnim medijima gdje je  govorio o iskustvima naše županije SEERISK  projektu, o važnosti  uključenja Koprivničko- križevačke županije u projekt, prije svega zbog dobivenoga znanja ali i upoznavanja partnera zbog potencijalnih partnerstva u budućnosti.

Andreja Popijač