Radionica „Primjena informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svakodnevnom radu, a posebno u kriznim situacijama “

U okviru projekta „Budimo ruka podrške“ u četvrtak 20.01.2022. godine u Multimedijskoj dvorani, Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci održana je radionica „Primjena informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svakodnevnom radu, a posebno u kriznim situacijama“. Radionicu je održao Marko Horvat, mag.educ.inf.

Cilj ove radionice je bio upoznati sudionike radionice s primjenom informacijsko-komunikacijskih alata u redovnom radu udruga, a posebno uslijed kriznih situacija kao što su pandemija i potresi koje su nas zadesile u zadnje 2 godine. Sudionici su sudjelovali u diskusiji  koje su prednosti i nedostaci uporabe mrežnih informacijsko-komunikacijskih tehnologija, te je svatko od sudionika iznio svoje iskustvo ili mišljenje.

Važno je napomenuti kako je ovaj projekt, uz nositelja projekta Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama „Maslačak“ Križevci, okupio i partnere iz Udruge osoba s intelektulnim teškoćama Bjelovar  i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ koje također skrbe o osobama s intelektualnim teškoćama, s ciljem razvoja OCD-a na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i ublažavanja problema nastalih u kriznim situacijama. Trajanje projekta je 12 mjeseci te će se kroz to vrijeme osposobiti predstavnike OCD-a za prikupljanje sredstava te transparentno vođenje organizacija, osnažiti predstavnike OCD-a i volontere za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju posebno uslijed kriznih situacija.

Ukupna vrijednost projekta je 413.397,82 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 u iznosu 351.388,15 HRK te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge „Maslačak“ Križevci.