Putopisno predavanje i predstavljanje knjige „U zemlji zmaja“Davora Rostuhara u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

U ponedjeljak, 18.5.2015. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnicagostuje Davor Rostuhar koji će održati multimedijalno putopisno predavanje i predstaviti svoju tek izašlu knjigu U zemlji zmaja. Rostuhar će na ovo predavanje donijeti priču o Butanu, nepoznatoj i tajanstvenoj zemlji Dalekog istoka, koju je prošao ni više ni manje nego pješice. Knjiga će se nakon predavanja moći kupiti.
Neka od pitanja koje Rostuhar postavlja u svojoj novoj knjizi, a na koje biste možda željeti znati odgovore glase: Tko su Butanci? Kako su se prilagodili izlasku iz tisućljetne izolacije? U kojoj su mjeri sačuvali egzotičnu himalajsku tradiciju? Kako pisati poeziju ako su ti prsti smrznuti? Može li se uopće napisati nešto čega nema već na internetu?
Davor Rostuhar, rođen 1982. godine, od 2008. godine ima status samostalnog umjetnika te radi kao pisac i fotograf. S dvojicom kolega osnovao je Klub za ekspedicionizam i kulturu u sklopu kojeg organiziraju putovanja i ekspedicije u manje poznate i udaljene krajeve svijeta. Cilj im je na tim putovanjima istraživati i upoznati malo poznate kulture, dokumentirati ih te putem predavanja educirati javnost i pritom promovirati ideje o interkulturalnoj toleranciji.
Knjiga U zemlji zmaja peta je po redu knjiga koju je autor objavio. Ostale objavljene knjige putopisne i popularno znanstvene tematike su: Degustacija slobode (2012.), Džungla (2009.), Na putu u skrivenu dolinu (2006.) i Samo nek’ se kreće (2003.) te fotomonografija i prva knjiga s tematikom iz Hrvatske –Hrvatska iz zraka.
Nije li ponedjeljak idealan dan za bijeg negdje daleko? Sljedećeg ponedjeljka putna karta Vam neće biti potrebna ukoliko poželite pobjeći. Dovoljno je da poslušate savjet, kao što Rostuhar u jednoj od pjesama svoje zbirke savjetuje „Navuci cipele dugoprugašice, stavi u ruksak ono najnužnije i kreni u planinu“, mi Vam predlažemo da navučete cipele, povedete dragu osobu sa sobom i krenete prema knjižnici.

Pripremila: Suzana Jarnjak