PŠ Otočka primila nagradu za najljepši školski vrt među područnim školama u Hrvatskoj, posebno priznanje i Učeničkom domu Križevci

Područna škola Otočka, koja djeluje u sklopu Osnovne škole Gola, osvojila je prvo mjesto na natjecanju „Najljepši školski vrtovi Republike Hrvatske za sezonu 2020./2021.“ u kategoriji najljepših školskih vrtova područnih škola.

Svečanosti dodjele nagrada koja je  u petak, 11. ožujka održana u prostorima Hrvatske radiotelevizije prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, ravnateljica OŠ Gola Violeta Pranjić, učiteljica razredne nastave u PŠ Otočka Sanja Solić te učenici. Posebno priznanje pripalo je i Učeničkom domu Križevci.

Zamjenik Ljubić čestitao je nagrađenima, dodavši kako su ovakva priznanja najljepši način za promociju Koprivničko-križevačke županije. Nastavnike i učenike pohvalio je što su svojom predanošću ekologiji i brigom za vrtove ostvarili uspješne rezultate na državnoj razini te im je poželio mnogo sreće u daljnjim aktivnostima.

Ekološko-obrazovni projekt „Najljepši školski vrtovi“ HRT provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnih privatnih donatora. Ove godine HRT obilježava 28 godina od početka projekta u kojemu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, djeca iz dječjih vrtića te polaznici centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika te povratak tradicijskim vrtovima u svim dijelovima Hrvatske.

Služba ureda župana