Prvi radni dan Tima 2 hitne medicinske službe Đurđevac, župan Koren: Osigurali smo 2 milijuna kuna i zaposlili 10 medicinskih sestara i tehničara kako bi građanima omogućili još kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu skrb

Kao što je najavljeno, Tim 2 hitne medicinske službe đurđevačke Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije danas je počeo s radom, a obilježavanju ovog važnog događaja prisustvovali su župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicama.

Podsjetimo, Županija je osigurala potrebnih 2 milijuna za funkcioniranje Tima na godišnjoj razini, zaposleno je 10 medicinskih sestara i tehničara te je nabavljena sva potrebna oprema kako bi građani Đurđevca i okolnih općina Kloštra Podravskog, Podravskih Sesveta, Kalinovca, Novigrada Podravskog, Ferdinandovca, Virja, Novog Virja i Molvi imali na raspolaganju dodatni tim hitne pomoći.

Župan je u ime osnivača Zavoda izrazio veliko zadovoljstvo početkom rada Tima 2 te istaknuo kako je pružanje hitne pomoći ključno za spašavanje života. Građanima je i dosad bila omogućena kvalitetna usluga, koja će se sada dodatno unaprijediti, što predstavlja značajan iskorak i novu stepenicu u razvoju sustava zdravstvene skrbi na području cijele županije.

Posebno pozdravljam 10 novih članova naše velike obitelji koja skrbi i brine za zdravlje naših sugrađana i drago mi je što su ovaj važan dan za Đurđevac i okolicu podržali i načelnici općina. Ovaj će događaj uvelike odrediti funkcioniranje cjelokupnog zdravstvenog sustava naše županije, no potrebno je istaknuti kako za realizaciju takvog projekta nije dovoljno imati ideju nego je najvažnije osigurati financijska sredstva, što smo mi i učinili. Zahvaljujem članovima Županijske skupštine koji su podržali taj prijedlog, a riječ je o 1,8 milijuna kuna za funkcioniranje Tima na godišnjoj razini te o 200 tisuća kuna uloženih u opremu. Pitanje zdravstvene zaštite i pružanja kvalitetne medicinske usluge pitanje je broj 1 za svakog čovjeka te smo zadovoljni i sretni što smo to ostvarili u Đurđevcu. Želim uspješan rad cijelom Zavodu za hitnu medicinu, a posebno djelatnicima đurđevačkog Tima 2 i da im blagdani prođu uz što manje intervencija“, poručio je župan, poželjevši okupljenima miran i blagoslovljen Uskrs.

Županija sve godine ulaže u obnavljanje opreme u županijskom Zavodu, što se posebno odnosi na vozni park, obzirom da su vozila osnovni alat za pružanje pravovremene i kvalitetne usluge. Posljednjih godina uloženo je ukupno 11 milijuna kuna u nova i suvremeno opremljena vozila s ciljem veće sigurnosti i udobnosti pacijenata koji koriste sanitetski prijevoz, odnosno usluge hitne medicine.

Kontinuirano ulaganje u županijski zdravstveni sustav omogućava zdravstvenim ustanovama da slijede najviše standarde po pitanju kvalitete i organizacije brige za pacijente, a samo je prošle godine u taj sustav uloženo preko 80 milijuna kuna.

Ravnateljica županijskog Zavoda Mirjana Hanžeković također je izrazila zadovoljstvo početkom rada Tima 2 čime je postignuta ujednačena hitna medicinska skrb za sve stanovnike županije.

Sada imamo timove 2 na raspolaganju građanima u sva tri naša grada te posebno zahvaljujem županu na inicijativi i osiguranju potrebnih sredstava. Izreka „Učini što možeš s onim što imaš tamo gdje jesi“ vodila nas je u realizaciji ovog projekta i drago mi je što smo uspjeli u našim planovima jer je hitna medicinska služba temelj zdravstvene skrbi svakog grada, županije i države. Uz kontinuirano ulaganje u poboljšanje naših usluga, prvenstveno u smislu voznog parka – na čemu također zahvaljujem Županiji, važno je postići i ujednačenost pokrivenosti tim uslugama, što nam je sad i omogućeno“, istaknula je ravnateljica Hanžeković te dodala kako su u razdoblju bez Tima 2 u Đurđevcu, svojim zalaganjem i radom te pokrivanjem terena timovima iz drugih područja, osigurali pružanje hitne pomoći svim pacijentima kojima je to bilo potrebno. Sada će to biti lakše organizirati, kazala je ravnateljica, te zahvalila novim djelatnicima koji su pristupili ovoj odgovornoj službi.

U ime predstavnika jedinica lokalne samouprave obratio se načelnik Općine Virje Mirko Perok napomenuvši: „Ovo predstavlja nadogradnju zdravstvenog sustava koju imaju rijetko koje županije i na tome moram zahvaliti županu koji je osigurao sredstva i Županijskoj skupštini koja je to podržala. Čestitam svojima koji su dobili radno mjesto i želim im mnogo sreće u radu.“

Podršku početku rada đurđevačkog Tima 2 hitne medicinske službe dali su i načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov, načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, zamjenik načelnika Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek, ravnateljica županijskog Doma zdravlja Marija Krajina sa suradnicama te djelatnici županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

 

Služba ureda župana