Prvi radni dan dječjeg vrtića u Koprivničkim Bregima

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren zajedno sa svojim zamjenikom Ivanom Palom i suradnicima odazvao se pozivu i u ponedjeljak 4. studenog posjetio novi dječji vrtić u Koprivničkim Bregima koji je počeo s radom.

Investicija dogradnje škole i izgradnja vrtića i sportskih terena u Koprivničkim Bregima izvršena je u dvije faze. Prvu fazu građevinskih radova i radova na uređenju okoliša izvodilo je  poduzeće “Mod” d.o.o. iz Koprivnice, a ukupna vrijednost radova bila je  1.291.484,70 kn. Drugu fazu ove investicije je radilo poduzeće “Kulić – invest” d.o.o. iz Vinkovaca, a njezina ukupna vrijednost je iznosila 2.141.280,51 kn. Cjelokupnu investiciju omogućila je Koprivničko-križevačka županija s oko 2 milijuna kuna, uz pomoć Općine Koprivnički Bregi i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Dječji vrtić „Potočić“ radi u sklopu Dječjeg vrtića „Vrapčić“ Drnje, a  glavni ciljevi ovog projekta su omogućavanje jednosmjenske nastave u Osnovnoj školi Koprivnički Bregi (na katu nadograđenog objekta su opremljene dvije nove učionice za školu) te otvaranje prvog dječjeg vrtića u Općini Koprivnički Bregi (koji se nalazi u prizemlju izgrađenog objekta). Ukupna veličina izgrađenog objekta iznosi 450 metara kvadratnih, a igrališta i okoliša 3.500 metara kvadratnih. Inače, dječji vrtić ima jednu mješovitu odgojnu skupinu za djecu od navršene 3. godine života, a u će skupini biti oko 25 mališana uz dvije odgojiteljice.

Realizacijom ove investicije će se znatno poboljšati uvjeti predškolskog i školskog odgoja u Općini Koprivnički Bregi, pa je župan Koren istaknuo da je i to dio razvoja lokalne zajednice obzirom da se odnosi na pomoć mladim obiteljima.

Obilasku novih prostora županijskim dužnosnicima su se pridružili i načelnik Općine Mario Hudić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Vrapčić“ Drnje Snježana Tišljarić, te ravnateljica Osnovne škole Karolina Vidović.