Prva mobilnost nastavnika u sklopu projekta YOUNG ENTREPRENEURS IN EUROPE

Srednja škola Koprivnica sudjeluje u provedbi još jednog projekta pod nazivom Međunarodno povezivanje vježbeničkih tvrtki-Young Entrepreneurs in Europe. Tim povodom, prof. Irena Ivančić i Irena Nevjestić posjetile su slovački grad Detvu i od 21.1. do 24.1. 2019. sudjelovale na početnom sastanku svih partnera u projektu (tzv. kick-off meetingu). Dogovoreni su temeljni elementi projekta, utvrđeni rokovi i zaduženja za svaku školu, provedeno međusobno upoznavanje partnera i slovačkog školskog sustava te Spojene škole Detva.

Program se provodi u sklopu Erasmus+ projekta-područje KA2, školsko strateško partnerstvo, a sudjeluju Spojena škola Detva (Slovačka) koja je i koordinator projekta te škole IISS “Ilaria Alpi – E. Montale”, Rutigliano (Italija), Srednja škola Koprivnica (Hrvatska), I.E.S. Juan Ciudad Duarte, Mesto Bormujos (Španjolska). Projekt je započeo 1. listopada 2018., a završava 31. kolovoza 2020. i njime se  želi se kreirati međunarodno ozračje za poslovanje vježbeničkih tvrtki iz zemalja partnera. U sklopu projekta planirane su dvije mobilnosti nastavnika u Slovačku i Italiju (dva nastavnika iz svake zemlje partnera) te  četiri učeničke mobilnosti u Slovačku, Italiju, Španjolsku i Hrvatsku.

Iz Srednje škole Koprivnica na svakoj će učeničkoj mobilnosti sudjelovati 6 učenika u pratnji jednog nastavnika. U projektu sudjeluju učenici 3.A i 3.B razreda  koji u svojem nastavnom planu i programu imaju predmet Vježbenička tvrtka/Strukovne vježbe.

Irena Nevjestić, prof.
Stručni suradnik knjižničar
Srednja škola Koprivnica