Prva lokalna informativna radionica Fonda i Ministarstva zaštite i okoliša

U utorak, 27. siječnja u zgradi Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici održana je prva lokalna radionica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Radionici su prisustvovali ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, direktor Fonda Sven Muller, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić, direktor RCGO Piškornica Mladen Jozinović te predstavnici jedinica lokalne samouprave.
Župan Koren osvrnuo se na programe energetske učinkovitosti za koje će i ove godine Županija izdvojiti značajna sredstva. U svom obraćanju naglasio je važnost strateškog projekta RCGO Piškornica ne samo za našu Županiju, već i za cijelu državu .
Ministar Zmajlović održao je prezentaciju na temu „Održivo upravljanje resursima – otpad, energija, zaštićena područja“ pri čemu je naglasio da je od izrazite važnosti zajednička suradnja općina, gradova i županija te participacija županija u programima energetske učinkovitosti. U daljnjem izlaganju Zmajlović je predstavio aktivnosti Ministarstva na području održivog upravljanja otpada. Direktor Fonda Muller sudionicima radionice predstavio je plan javnih poziva i natječaja u 2015. tijekom koje je predviđeno 36 javnih poziva i natječaja vrijednih više od 600 milijuna kuna. U energetici ih se planira 24, a u zaštiti okoliša 12. Zamjenik gradonačelnice Jakšić upoznao prisutne sa projektima energetske učinkovitosti grada Koprivnice istaknuviši pritom projekte e – mobilnost.
Cilj radionica je informiranje potencijalnih korisnika o mogućnostima koje su ima na raspolaganju prema Programima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te dostupnim sredstvima i natječajima Fonda u 2015. godini. Predstavnici stručnih službi Fonda informirati će građane o potrebnoj dokumentaciji i prijavama na objavljene natječaje na organiziranim tribinama.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.