Županijski Stožer civilne zaštite pružateljima socijalnih usluga s područja županije osigurao 36 tisuća komada različite zaštitne opreme

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovog je tjedna uz pomoć operativnih snaga članova HGSS-a Stanica Koprivnica, Križevci i Đurđevac započeo s dostavom zaštitne medicinske opreme za 60 pružatelja socijalnih usluga s područja županije. Stožer je preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osigurao 36 tisuća komada različite zaštitne medicinske opreme potrebne u daljnjem suzbijanju epidemije koronavirusa.

Oprema je podijeljena ustanovama i obiteljskim domovima za starije i nemoćne osobe, centrima za socijalnu skrb s područja županije, gradskim društvima Crvenog križa te udrugama osoba s invaliditetom i multiplom-sklerozom te udrugama koje brinu o osobama s intelektualnim teškoćama. Sukladno kriterijima Stožera civilne zaštite RH, županijski je Stožer raspodijelio 36 tisuća komada zaštitne opreme, a riječ je o kirurškim maskama, zaštitnim maskama N95, zaštitnim odjelima, nazuvcima, vizirima, naočalama i rukavicama, a osigurano je i 430 litara medicinskog alkohola za dezinfekciju prostora.

 Iako je epidemiološka slika županije zadovoljavajuća te su u općoj populaciji s aktivnim pozitivitetom na koronavirus registrirane svega četiri osobe, Županijski Stožer  nastavlja s kontinuiranom opskrbom zdravstvenog i socijalnog sustava svom potrebnom opremom u skladu s kriterijima i odlukama Stožera civilne zaštite RH.

Služba ureda župana