Proveden projekt „Pomognimo bližnjem u nevolji“

U Osnovnoj školi Ferdinandovac svake se godine provedi projekt „Pomognimo bližnjem u nevolji“. Cilj ovog projekta je poticati i razvijati naviku samoodricanja, altruizma, suosjećanja, razumijevanja i tolerancije. Provođenjem ovog projekta kod ućenika se razvija navika pomaganja ljudima oko sebe i svima onima kojima je pomoć potrebna. Kroz projekt kod učenika se razvija pozitivan stav prema humanitarnom radu i volonterstvu te se razvija odgovornost i samoodgovornost.

Učenici su odričući se slatkiša i džeparca u vrijeme Korizme i Uskrsa skupljali novac u humanitarne svrhe. Prikupljeno je 1290 kuna i tako su učenici OŠ Ferdinandovac ponovo pokazali svoju humanost. Do sad su sredstva bila donirana Caritasu i siromašnim obiteljima iz našeg kraja. Ove godine sakupljen novac bit će doniran Ligi za borbu protiv raka naše županije.

Škola je za projekt „Pomognimo bliženje u nevolji“ u protekle tri godine svake godine dobila nagradu „Nipetnišest“ za humanitarnu djelatnost koju dodjeljuje udruga „Plavi telefon“ iz Zagreba kojom se ova škola iznimno ponosi.

Novinarska skupina