Provedba Zakona o zaštiti životinja i kastracija pasa u romskim naseljima glavne teme sastanka u Županijskoj upravi

U prostorima Županijske uprave u srijedu, 5. prosinca održan je sastanak na  temu provedbe odredbi Zakona o zaštiti životinja te akcije kastracije pasa u romskim naseljima Koprivničko-križevačke županije. Sastanku je u ime Županije prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac sa suradnicima, predstavnici jedinica lokalne samouprave, veterinarskih ustanova te posebni savjetnik ministra poljoprivrede za zaštitu životinja, a ujedno i  predsjednik udruge „Prijatelji životinja“ Luka Oman.

Postupajući sukladno odredbama Zakona o zaštiti životinja, a u svrhu kontrole populacije napuštenih pasa u romskim naseljima, na području Međimurske županije  trenutno se provodi projekt kastracije pasa u romskim naseljima. Pretpostavka je da će se u skorijoj budućnosti krenuti s provedbom navedenog projekta u Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županiji, a posebni savjetnik Oman okupljenima je predstavio nedostatke i prednosti u provedenom projektu.

Na  budućem 1. sastanku Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja Koprivničko-križevačke županije donijet će se Odluke iz njene nadležnosti, i to prijedlog Programa kontrole populacije napuštenih pasa koji usvaja Županijska skupština, a koji će između ostalog sadržavati i Akcijski plan za postupanje s napuštenim životinjama u romskim naseljima u svrhu njihove kontrole.

Služba ureda župana