Proslavljeno 60 godina muškog rukometa u Koprivnici

Povodom obilježavanja 60 godina muškog rukometa i kluba, u Koprivnici je u četvrtak, 30. listopada održana zajednička svečanost. Manifestacija je započela razgledavanjem izložbe fotografija „Sjećanje na početke muškog rukometa u Koprivnici“ koja je u utorak otvorena u Galeriji Koprivnica.

U popodnevnim satima održana je svečana sjednica na kojoj su podijeljene spomenice istaknutim članovima koprivničkog muškog rukometnog kluba. U ime Koprivničko-križevačke županije sjednici je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal ujedno i bivši član Rukometnog kluba Koprivnica kojem je uručena Spomen zahvala Koprivničko-križevačkoj županiji za višegodišnje planiranje, organiziranje i provođenje natjecanja te potporu u sportskom razvoju. Uzvanicima i gostima obratio se predsjednik kluba Zlatko Blažeković koji se zahvalio bivšim igračima, sponzorima, ali i ostalima koji podržavaju njihov rad. Prigodni program predstavila je umjetnička škola Fortunata Pintarića i članice Twirling kluba.

Središnji događaj proslave bila je kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo muških rukometnih reprezentacija Hrvatske i Nizozemske. U prepunoj sportskoj dvorani Gimnazije „Fran Galović“ naši su rukometaši pobijedili rezultatom 35:24, a koprivnička je publika još jednom pokazala zašto se uz Koprivnicu veže nadimak „Grad rukometa“.

Uoči početka utakmice predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola uručio je županu Korenu Zahvalu Hrvatskog rukometnog saveza Koprivničko-križevačkoj županiji za suorganizaciju kvalifikacijske utakmice Hrvatska-Nizozemska za EHF EURO 2016.

 Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.