Proslavljeni Dani Općine Kloštar Podravski

Povodom Dana Općine Kloštar Podravski i blagdana sv. Josipa, u Društvenom domu Kloštar Podravski u petak 18. ožujka održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mirko Debeljak, a sve okupljene pozdravio je načelnik Općine Siniša Pavlović koji je podnio Izvještaj o radu za proteklu 2015. godinu te istaknuo najvažnije projekte za ovu godinu. Načelnik se osvrnuo i na kvalitetu života svih mještana rekavši kako je upravo poboljšanje kvalitete života cilj Općine na kojoj će ustrajati i dalje. Svečanoj sjednici prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota koji je čestitao mještanima Općine njihov Dan te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i poželio puno uspjeha u daljnjem radu. Svečanoj sjednici nazočila je i predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, načelnici i predstavnici susjednih općina te brojni uvaženi gosti.

Obilježavanje Dana Općine započelo je polaganjem vijenaca poginulim braniteljima Domovinskog rata u Parku hrvatskih branitelja, a nakon sjednice upriličen je kulturno umjetnički program. Prije sjednice gosti su mogli uživati u izložbi slika udruge „Kloštranska paleta“ te izložbi umjetničkih fotografija narodnih nošnji Općine Kloštar Podravski.

IMG_6710U subotu, 19. ožujka u organizaciji Udruge vinogradara i voćara “Šiljer” Kloštar Podravski, održana je 22. Izložba vina. Prisutnima su se prigodnim riječima obratili predsjednik udruge Ivan Topolovčan, općinski načelnik Siniša Pavlović i zamjenik župana Darko Sobota ujedno i predsjednik Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije.Šampionom izložbe proglašeno je vino Graševina, proizvođača Ivana Korena, a ove godine dodijeljeno je 27 zlatnih, 56 srebrnih i 29 brončanih diploma te 6 priznanja, dok 12 vina nije zadovoljilo bodovni prag.

Obilježavanje Dana Općine završilo je u nedjelju, 20. ožujka sajmom starina i domaćih proizvoda uz degustaciju proizvoda pekare „Dergez“ i OPG-a s područja Općine.

Služba ureda župana