Proslavljena 40. obljetnica Udruge žena „Hrvatsko srce“ Ždala

Udruga žena „Hrvatsko srce“ iz Ždale bogatim programom proslavila je 40-tu obljetnicu, a proslavi je pored brojnih gostiju, prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Proslava je započela svetom misom nakon čega je održana promocija knjige “Prekodravke”, čija je autorica predsjednica Udruge Žuža Zabjan uz Zvonimira Ištvana, a u pripremi i ostvarenju knjige je sudjelovala i predsjednica Verica Rupčić. O knjizi su govorili lektorica Lidija Levačić Mesarov, Zvonimir Ištvan i akademik Dragutin Feletar te predsjednica Rupčić koja je naglasila ulogu žena u ruralnim područjima te važnost očuvanja kulturne baštine i tradicije. Posebno je istaknula Festival žena iz ruralnih područja, kao jedinstveni projekt te poimence pozdravila i zahvalila svim sudionicama iz Prekodravlja, koje su prezentirale različitost života današnjih žena na tom području.

U sklopu bogate proslave, održan je i susret folklornih skupina gdje su pored domaćeg Kulturno-umjetničkog društva Ždala i polaznika Dječjeg vrtića “Bambi”, nastupili KUD-ovi Novo Virje, Molve, Hrastovička gora i “Prekodravski zvon” iz Gole te “Sesvečice” i Udruga “Sigečko srce” sa svojim Gruntovčanima.

Služba ureda župana