Proslavljena 25. obljetnica HGK Županijske komore Koprivnica

Svečanom sjednicom Gospodarskog vijeća održanom danas u Podravkinom restoranu Štagelj, obilježeno je 25 godina od osnutka i djelovanja HGK – Županijske komore Koprivnica. Sjednicu je otvorio predsjednik Komore i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, kojoj je uz gospodarstvenike te osobe iz javnog i političkog života nazočio župan Darko Koren sa suradnicima te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Župan se prisutnima obratio s prigodnim riječima istaknuvši snagu Podravke u pokretanju županijskih gospodarskih tokova te dodao kako je HGK–ŽK Koprivnica integralni dio cjelokupnog sustava gospodarstva  i svih pratećih institucija koje djeluju na prostoru Županije.

„Naša je Komora nezaobilazna u organiziranju svih gospodarskih događaja i otvaranju bitnih tema specifičnih za ovaj prostor, ali i za gospodarstvo cijele Hrvatske. Opće je poznata snaga Podravke pa je razumljivo da je čelni čovjek naše najveće kompanije ujedno i predsjednik HGK – Županijske komore Koprivnica. Hvala Komori i predsjedniku Pucaru na dugogodišnjoj suradnji i dobrom odnosu koji imamo“, istaknuo je župan.

Marin Pucar dodao je kako će Komora i dalje ostati mjestom okupljanja županijskog gospodarstva te naglasio kako to mora biti misija svih onih koji rade u gospodarstvu: „I dalje ćemo inzistirati na promociji gospodarstva Županije, okupljati gospodarstvenike te otvarati teme koje su od primarnog značaja za razvoj poduzetništva“.

U ime saborskih zastupnika, nazočnima se obratio Damir Felak koji je pohvalio kontinuitet  rada Komore te napore na stipendiranju učenika i studenata, ali i pozvao županijske gospodarstvenike da pomognu mladim ljudima da ostanu raditi u Podravini i Prigorju.

Na kraju sjednice župan Koren i predsjednik Pucar uz prigodan poklon zahvalili su  predsjedniku Uprave Podravske banke, najdugovječnijem članu Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Koprivnica Juliu Kurucu na doprinosu i obolu koji je dao županijskom gospodarstvu povodom odlaska u mirovinu. Novim članom Gospodarskog vijeća jednoglasno je izabran Danijel Unger iz Podravske banke.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: https://www.glaspodravine.hr