Proslavljen dan škole u Sokolovcu

U petak, 4. lipnja 2010. Osnovna škola Sokolovac obilježila je svoj dan. Zbog lošeg vremena predviđeni sportski susreti i natjecanja odgođeni su za zadnji dan nastave, ali službeni je dio proslave protekao po planu.

Već u 9 sati na likovnoj koloniji okupili su se slikari s našeg područja. Zahvaljujemo Tomislavu i Mariji Grabar, Marini Dvorski, Zlatku i Radmili Kolarek, Neni i Bošku Jajiću, Alojzu Horvatu i Zvonku Košćaku. Osim što su vrijedno radili i svoje slike na kraju poklonili školi, pomogli su i učenicima, našim mladim slikarskim nadama, da naprave svoje slike.

U školi je bilo postavljeno nekoliko izložbi; učionica geografije pretvorila se u muzej starina u kojem su se mogli vidjeti razni stari alati, posuđe i pribor za pripremanje hrane i sl. U ostalim učionicama postavljene su izložbe učeničkih radova koje su nastajale kroz školsku godinu, a Vijeće roditelja počastilo je goste domaćim kolačima i jelima.

U društvenom domu u Sokolovcu održana je svečana priredba.Učenici svih razreda matične i područnih škola sa svojim učiteljima predstavili su svoje razredne odjele, rad na školskom projektu i naravno, svoje raznovrsne talente.

Proslavu Dana škole uveličali su i naši dragi gosti: umirovljenici škole, načelnik općine Sokolovac i predsjednik Školskog odbora g. Vlado Bakšaj, upravitelj Šumarije Sokolovac g. Damir Šešok, ravnatelj sokolovačke ljekarne g. Dragutin Korošec,  predsjednik Vijeća roditelja g. Goran Dević i drugi. Podijeljene su prigodne nagrade učenicima, a proslava je završila svečanim ručkom u školi.

Nataša Brekalo, dipl. knjižničar