Proslavljen Dan Osnovne škole Đelekovec

Svečani dio proslave Dana Osnovne škole Đelekovec započeo je primanjem najuspješnijih učenika i mentora kod načelnice Općine Štefice Sirutke, koja im je čestitala na uspjesima postignutim u ovoj školskoj godini te im pripremila nagrade.

Ivan Bilješko, Marko Medved, Mislav Juras, Dorian Piškor, Patrik Friščić, Ivan Matotan, Mihael Celiščak i Domagoj Medved primili su nagradu za sportske uspjehe, Dora Vuljak i Patricija Mađerić nagrađene su zbog prezentiranja Učeničke zadruge na državnoj smotri u Vinkovcima, a Hana Šegerec nagrađena zbog sudjelovanja u nizu natjecanja u znanju. Zahvale za svoj rad i trud primile su i učiteljice Jasminka Hrenić (prema izboru učenika najbolja učiteljica), Sabina Matiša (uspješno vođenje Učeničke zadruge) i Tihana Vadla (uspješno vođenje sportske ekipe).

Priredba je u prepunom Domu kulture „Pajo Kanižaj“ donijela puno veselih tonova, stihova i plesnih pokreta, a svečanosti je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Učenička zadruga izložila je svoje nove proizvode, a posebnu zahvalu i prigodni poklon primila je učiteljica Mira Adamović koja 34 godine radi u školi, a u ovoj je godini napredovala u zvanju i stekla naziv „učitelj mentor“ i to kao prva učiteljica.

Učenici su opet pokazali svoju kreativnost i razigranost, a čestitke su im, kao i školskom kolektivu, uputili zamjenik Ljubić te načelnica Sirutka. Za glazbeni dio programa, i to kroz orkestar, bili su zaslužni Stjepan Juras, Denis Samoščanec, Fran Puklavec i Dominik Vuljak, dok je školsku himnu „Miškinina pjesma“ uz orkestar izvela  bivša učenica Ana Puhar.

Vrhunac večeri je bilo predstavljanje učenika osmog razreda te njihov program, a nagrađene su učenice Dora Vuljak i Hana Šegerec kao „učenice generacije“, koje su  sve razrede osnovne škole prošle s prosjekom ocjena 5,00. Za sve učenike i djelatnike škole ovo je bio zaista prekrasan Dan škole pun emocija, radosti, igara, pjesme i plesa.

Služba ureda župana