Proslavljen Dan Općine Sveti Petar Orehovec

Zamjenik župana Darko Sobota i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić prisustvovali su svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Sveti Petar Orehovec.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Kušec koji je pozdravio sve okupljene te se osvrnuo na rad Vijeća u protekloj godini kao i na donesene odluke, pravilnike i akte.

Načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak u svom govoru istaknuo je kako se u proteklih godinu dana najviše ulagalo u cestogradnju pa su se tako napravile nove ceste u mjestima Piškovec i Sveti Petar Orehovec. Dodao je kako je nabavljeno i 20 zelenih otoka te kako je Općina nastavila s uređivanjem autobusnih stajališta i dječjih igrališta, a osvrnuo se i na pripremljene projekte.

Svim okupljenima Dan Općine čestitao je zamjenik župana Darko Sobota te pohvalio rad Općine istaknuvši:

Svi mi u Koprivničko-križevačkoj županiji te svi stanovnici Općine Sveti Petar Orehovec mogu biti ponosni na ljude koji ih vode i na ljude s kojima oni surađuju jer su u teškim vremenima postigli odlične rezultate.“

Sve najbolje povodom Dana Općine poželjeli su i saborski zastupnici Damir Felak i Branko Hrg, zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak te počasni građanin Općine Sveti Petar Orehovec Ivan Majdak, a sjednici je prisustvovao i pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Jurendić, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović te brojni drugi gosti i uzvanici.

Prilikom svečane sjednice dodijeljene su novčane nagrade učenicima i njihovim mentorima za sudjelovanje na županijskim i državnim natjecanjima te priznanja Dobrovoljno vatrogasnom društvu Gregurovec, nogometnim klubovima Hrvatski bojovnik Mokrice Miholečke i Ratar Miholec te Općinskom komunalnom poduzeću Sveti Petar Orehovec d.o.o., a svojim nastupom program svečane sjednice obogatila je Valentina Mekovec.

Služba ureda župana