Proslavljen Dan Općine Koprivnički Ivanec

Koprivnički Ivanec proslavio je svoj Dan Općine, a tim je povodom pripremljen bogat i sadržajan dvodnevni program koji je u petak 23. lipnja započeo svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Sjednicu je otvorio predsjednik Vijeća Mihael Sremec, a okupljenima se prvo obratio načelnik Mario Švegović koji je govorio o planovima za razvoj Općine te je pozvao članove Vijeća, kao i Koprivničko-križevačku županiju na „suradnju koja će pokrenuti Općinu na svim razinama“. Dodao je: „Cilj nam je privući investitore u našu poslovnu zonu te poticajnim mjerama mještanima omogućiti zapošljavanje i ostanak u Općini.“

Sjednici je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je mještanima uputio čestitke te je kazao kako se također nada daljnjoj odličnoj suradnji između Županije i Općine. Naglasio je: „Novom vodstvu Općine želim mnogo uspjeha u radu i realizaciji planiranog, a mi ćemo im, kao i uvijek, biti na raspolaganju. Pri tome prvenstveno mislim na partnerstvo u izgradnji škole u Koprivničkom Ivancu jer mještani to zaslužuju.

Prigodnim govorima obratili su se i saborski zastupnik Mladen Mađer, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, a sjednici su još prisustvovali gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči te načelnici susjednih općina, predstavnici ustanova, suradnici i ostali gosti.

Nakon svečane sjednice, održan je kulturno-umjetnički program u izvedbi mlađe i starije skupine Društva izvornog folklora Koprivnički Ivanec te svečana večera, a posebna je zanimljivost bilo paljenje tradicionalnog Ivanečkog krijesa te narodno veselje uz glazbu.

Drugog dana proslave, u subotu, 24. lipnja, uz ranojutarnju budnicu položeni su vijenci na groblju u Koprivničkom Ivancu, nakon čega je održana sveta misa. Navečer mještane i njihove goste ponovno očekuje narodno veselje u Društvenom domu, uz glazbu i zakusku.

Služba ureda župana