Proslavljen Dan Općine Koprivnički Bregi

U petak 14. kolovoza u Društvenom domu u Glogovcu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Koprivnički Bregi. Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić u svom govoru osvrnuo se na investicije i projekte koje su obilježile proteklih godinu dana, te je istaknuo kako su značajna proračunska sredstva utrošena na sanaciju posljedica velikih poplava koje su zahvatile Općinu prošle godine. Posebnu zahvalu načelnik Hudić uputio je županu Darku Korenu i zamjeniku Ivanu Palu koji su prepoznali inicijativu i želju za poboljšanjem uvjeta života u Općini, kroz unapređenje uvjeta školovanja u školama Koprivnički Bregi i Glogovcu kao osnovnom preduvjetu opstanka i razvoja tih naselja i cijele Općine.
Prisutnim gostima obratili su se saborski zastupnik i načelnik Općine Gola, Stjepan Milinković, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, saborski zastupnik te gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg. Župan Koren posebno je istaknuo napredak Općine Koprivnički Bregi koja može služiti kao primjer kako treba upravljati malom sredinom u svim segmentima razvoja te im zaželio puno uspjeha u narednom periodu.
Bila je to prigoda i za dodjelu Zlatnih plaketa Općine Koprivnički Bregi, a ovogodišnji dobitnici su DVD Koprivnički Bregi i DVD Glogovac za iznimno zalaganje i požrtvovnost u obrani od poplava koje su 2014. godine pogodile mještane Općine Koprivnički Bregi, Ivici Mehkeku za 100 i više darivanja krvi, njegovu nesebičnost i humanost, kojom je dajući dio sebe pridonio spašavanju ljudskih života i Zrinki Roksandić, za višegodišnje uspješno vođenje KUD-a “Rudar” Glogovac i predani rad na očuvanju i promicanju tradicionalnih kulturnih vrijednosti našeg kraja.
Proslavi Dana Općine nazočio je i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenik župana Ivan Pal te predstavnici jedinica lokalne samouprave.
Za kulturno-umjetnički program pobrinuli su se mališani dječjeg vrtića “Potočić“ i skupina KUD-a “Rudar” Glogovac.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.