Proslavljen Dan grada Križevaca

U četvrtak, 24. travnja u Križevcima je obilježen Dan grada. Proslava je započela otkrivanjem spomen-ploče na rodnoj kući Andre Mohorovičića u organizaciji Družbe “Braća hrvatskog zmaja” – Zmajskog stola u Križevcima i Zavoda za znanstveno-istraživački rad HAZU, nakon čega je u Hrvatskom domu održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Proslavi Dana grada odazvali su se mnogi ugledni gosti među kojima su bili predsjednik države Ivo Josipović, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj, saborski zastupnik Stjepan Milinković, župan Darko Koren i njegovi zamjenici Darko Sobota i Ivan Pal, predsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i dr.

Gradonačelnik Branko Hrg istaknuo je kako su Križevci grad koji brine za svoje stanovnike jer su ljudi najvažniji pa tako nema lista za upise u dječje vrtiće, svaki student može dobiti kredit, a i oni najstariji sugrađani uskoro bi trebali useliti u najmoderniji Dom za starije i nemoćne koji se gradi privatnim novcem uz podršku lokalne samouprave.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja. Ove godine Priznanje Grada Križevaca dobili su Društvo za uzgoj malih životinja Križevci, Mile Vidović iz Malog Potočeca, Marija Škrlec iz Majurca i Tamara Premuš iz Križevaca, dok je Plaketu Grada Križevaca dobilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Križevci. Nagradu za životno djelo dodijeljeno je Josipu Šikiću iz Križevaca, a Zahvalnice su dobili Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige, dirigent Igor Kudeljnjak i ravnateljica škole Branka Špoljar.

Odsjek za komunikacije i protokol

Foto: krizevci.info