Proslava 23. godišnjice oslobođenja vojarne u Križevcima i osnutka križevačkih ratnih postrojbi

U Križevcima je 16. i 17. rujna održana proslava 23. godišnjice oslobođenja vojarne u Križevcima i osnutka križevačkih ratnih postrojbi kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

Proslava je započela u utorak u poslijepodnevnim satima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja pokraj križevačke Šumarije. Sljedećeg dana služena je sveta misa zahvalnica u crkvi svete Ane, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen obilježja „Perivoj ratnika“, nakon čega je održana središnja proslava u holu Srednje škole „Ivan Seljanec“.

Prisutnima su se obratili saborski zastupnik i križevački gradonačelnik Branko Hrg, tadašnji zapovjednik policije, a danas zamjenik ministra za rad i mirovinski sustav Božidar Štubelj, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, a u ime Kriznog stožera tadašnje Općine Križevci okupljenima su se obratili Ivana Sučec Trakoštanec i Stjepan Palijan.

U sklopu proslave održana su i natjecanja u boćanju i pikadu te turnir u beli i ribolovu, a nagrade najboljima su podijelili saborski zastupnik i križevački gradonačelnik Branko Hrg te predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Božo Lazar.

U organizaciji proslave sudjelovali su Grad Križevci, općine Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno, kao i Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.