Projektni partneri i članovi tima županijskog Centra kompetentnosti analizirali dosadašnje aktivnosti te dogovorili daljnju dinamiku projekta

U prostorijama Županijske uprave jučer je održan sastanak projektnog tima Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji s projektnim partnerima. Riječ je o drugoj fazi projekta Centra kompetentnosti – „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“ u sklopu koje je prošli tjedan potpisan Ugovor o javnoj nabavi usluge uspostave Centra te razvoja i primjene mehanizama osiguranja kvalitete – grupa 2.

Sastanak je vodio voditelj projekta Darko Masnec, a prisustvovali su mu i župan Darko Koren te zamjenik župana Ratimir Ljubić te članovi projektnog tima. Od projektnih partnera prisustvovali su predstavnici ustanova: Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Veleučilišta u Bjelovaru, Obrtničkog učilišta POURKA i županijske Obrtničke komore, Visokog gospodarskog učilišta Križevci, Veleučilišta u Šibeniku te tvrtki Data Link i Ipsus d.o.o.

Uvodno se obratio župan Koren koji je naglasio veliku važnost ovog 70 milijuna kuna vrijednog projekta kojim će „Obrtnička škola u Koprivnici i Strukovna škola u Đurđevcu postati mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“. Dodao je kako je cilj projekta „modernizirati srednje strukovno obrazovanje i uskladiti ga s potrebama tržišta rada te povećati zapošljivost učenika“, a od iznimne koristi za županijsko gospodarstvo bit će i programi strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja. Ujedno je zahvalio članovima tima, projektnim partnerima i svima ostalima uključenima u obje faze Centra kompetentnosti na odlično odrađenom poslu na ovom zahtjevnom projektu.

Član projektnog tima Branko Pleadin zatim je predstavio dosadašnje aktivnosti, nakon čega je uslijedila njihova analiza, a bilo je riječi i o daljnjoj dinamici provođenja projekta. Članovi tima i partneri razgovarali su o zadacima za naredno razdoblje te je dogovoreno izvršavanje njihovo izvršavanje po pojedinim projektnim partnerima.

Podsjetimo kako će se u prvoj fazi projekta unaprijediti infrastruktura Centra, odnosno spomenutih škola, koje će se rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki. U drugoj fazi želi se motivirati učenike za zanimanja iz (pod)sektora elektrotehnike i računalstva kroz uspostavu programskih i kadrovskih uvjeta u Centru kompetentnosti.

 

Služba ureda župana

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije.“