Projekti „Zlatna vina Alpe-Adria 2014.“ i „Alpe Adria Srce naive“

Na sjednici Upravnog odbora Saveza Alpe-Jadran Koprivničko-križevačkoj županiji su odobreni sljedeći projekti:

 „Zlatna vina Alpe-Adria 2014.“ – cilj projekta je promocija vina i vinskih regija u članicama saveza Alpe-Jadran zbog razvoja poljoprivrede i turizma, te prezentacija najboljih proizvođača vina u regiji.

U sklopu projekta organizirat će se izložba najbolje ocjenjenih vina (zlatna vina na dosad održanim izložbama) zainteresiranih proizvođača iz cijele regije. Događaj također uključuje večer zlatnih vina s kušanjem najboljih vina i kulturnim programom, prezentaciju vinskih cesta naše Županije i izložbu slika na temu vina i vinogradarstva.

Na manifestaciju će također biti pozvani i ugostitelji te turistički djelatnici, radi povezivanja s proizvođačima i eventualne poslovne suradnje.

Provedbu projekta će zajednički organizirati županijske Udruga vinogradara, vinara i voćara, županijska Turistička zajednica i Županija, uz partnerstvo udruženja vinara te kulturnih i turističkih društava iz Slovenije, Mađarske i Austrije.

Manifestacija će biti održana u Đurđevcu 6. i 7. lipnja 2014. godine.

„Alpe-Adria – Srce naive“ – cilj projekta je promocija naivnog slikarstva i povezivanje slikara iz regija članica Saveza Alpe-Jadran.

U sklopu projekta će se u kući Krste Hegedušića u Hlebinama od 30. svibnja do 1. lipnja 2014. održati likovna kolonija, kojoj će prisustvovati umjetnici iz zemalja članica Saveza. Umjetnicima i kulturnim djelatnicima iz regije će tom prilikom također biti predstavljene galerije naivne umjetnosti u Hlebinama i okolici.

Radovi nastali na koloniji bit će javnosti predstavljeni na izložbama u gradovima članica Saveza. Predviđena je i aukcija radova s izložbe u humanitarne svrhe.

Provedbu projekta će zajednički organizirati županijska Turistička zajednica, Udruga hlebinskih slikara i kipara, Općina Hlebine, Muzej grada Koprivnice i Županija, uz partnerstvo kulturnih i turističkih društava iz Slovenije, Mađarske i Austrije.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove