Projekt „Zlata vrijedan“

Dana 12. rujna 2014. godine na Seoskom gospodarstvu „Srce prirode Srakovčić“ u Ribniku održan je izbor najboljih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Republici Hrvatskoj.

Od ukupno prijavljenih 105 OPG-a iz cijele Hrvatske u finalni izbor izabran je 21 OPG. Predstavnik Koprivničko-križevačke županije bio je OPG Dragutina Bešteka iz Općine Sveti Ivan Žabno koji je prema glasovima čitatelja Večernjeg lista proglašen najboljim OPG-om u Hrvatskoj, ali stručna komisija je imala drugačije kriterije te je za najbolje proglasila sljedeća tri nOPG-a: OPG Sever, OPG Mužinić, OPG Biber.

Manifestaciji su prisustvovali ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, predstavnici Večernjeg lista, župani i pročelnici za poljoprivredu, uzvanici i nominirani predstavnici OPG-a sa svojim obiteljima.

Projekt „Zlata vrijedan“ pokrenut je 28. svibnja 2014. godine u organizaciji Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede. Projektom se želi promovirati poljoprivreda i proizvodnja hrane te pokazati dobra poljoprivredna praksa OPG-a u Republici Hrvatskoj.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.