Projekt „Sretna djetelina s četiri lista“ odlično napreduje

Tijekom posljednja dva tjedna održani su različiti radni sastanci i koordinacije vezane uz projekt „Sretna djetelina s četiri lista“ i ulogu Koprivničko-križevačke županije u njemu. Jučer je tako u Koprivnici održan sastanak hrvatskih partnera u projektu, na kojem su bili nazočni predstavnici Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije zaduženi za provedbu projekta. Našu Županiju na tom je sastanku zastupao zamjenik župana Ivan Pal koji je sastanak i otvorio, a pritom je istaknuo kako Koprivničko-križevačka županija u potpunosti podržava ovaj projekt jer je on nastao kao posljedica dobre suradnje s Institutom regija Europe.

Dogovoreno je da će u dijelu projekta pod nazivom "Moja domovina – Tvoja domovina" našu Županiju predstavljati učenici Srednje škole Koprivnica, točnije 4a razred smjera ekonomist, koji će na engleskom jeziku pisati sastavke o temi, a kao mentorica vodit će ih profesorica engleskog jezika Dijana Mateša. Učenici će na taj način svoju domovinu predstaviti vršnjacima u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji i BiH. Sljedeći sastanak održat će se na području Krapinsko-zagorske županije, a tamo će se definirati lokacija postavljanje izložbe.

Podsjećamo da Projekt „Sretna djetelina s četiri lista“ sufinancira Europska komisija, uključeni su partneri iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a nositelj svih aktivnosti oko provedbe projekta za hrvatske partnere je Koprivničko-križevačka županija. Cilj ovog projekta je stvaranje pozitivnog ozračja među građanima radi proširenja EU na zemlje jugoistočne Europe, a naglasak je stavljen na različitosti Europe, regionalne identitete, dosadašnja iskustva zemalja članica nakon proširenja i očekivanja budućih članica.