Projekt „Športom do zdravlja“

U Osnovnoj školi Ferdinandovac završen je projekt „Športom do zdravlja“ koji se tradicionalno održava već 14. godinu za redom. Cilj ovog projekta je poticanje učenika na zdrav način života, prevencija ovisnosti, razvijanje ljubavi prema športu, razvijanje fair-playa i navijačke etike.

 U sklopu projekta „Športom do zdravlja“ učenici su se natjecali u krosu, potezanju užeta, stolnom tenisu, tenisu, badmintonu i skoku u vis. Najbolji u krosu kod učenika bili su Bojan Žarković iz 6. b, u konkurenciji 5. i 6. razreda iz i Marin Čerkez iz 8. razreda, u konkurenciji 7. i 8. razreda. Kod učenica 1. mjesto osvojile su Iva Pintarić iz 6. b, u konkurenciji 5. i 6. razreda, i Aleksandra Đođ iz 7. a, u konkurenciji 7. i 8. razreda. U skoku u vis pobjednici su Luka Kišiček, kod učenika, i Renata Puhač, kod učenica, oboje iz 8. razreda. Pobjednik u tenisu i stolnom tenisu bio je učenik Goran Bošnjak, također učenik 8. razreda. U badmintonu, u natjecanju parova, pobijedili su učenici 8. r. Darko Debeljak i Danijel Sabolić.  Učenici nižih razreda natjecali su se u povlačenju užeta. Nakon neizvjesne borbe najbolji u natjecanju u povlačenju užeta bili su učenici 3. i 4. razreda PŠ Drenovica. Najboljima u svim disciplinama podijeljene su medalje, a najbolji športaš i športašica škole bit će proglašeni na priredbi povodom dana škole.

Ovaj projekt bio je samo još jedan korak u provođenju prevencije ovisnosti i promoviranju zdravog života, bavljenja športom, rekreacijom i poticanju fiar playa u ovoj školi.

Vjekoslav Čordašev