Projekt „Ruka pomoći“ među 20 najuspješnijih na „Tjednu EU fondova“

U Zagrebu se od 24. do 28. travnja održava „Tjedan EU fondova“, informativno-edukativni događaj u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gdje će javnosti biti predstavljene mogućnosti korištenja EU fondova, kao i sve novosti vezane uz dosadašnju provedbu operativnih programa.

Otvorenje „Tjedna EU fondova“ održano je u ponedjeljak 24. travnja, a tom su se prigodom okupljenima u dvorani hotela Sheraton u Zagrebu obratili predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

U sklopu svečanosti dodijeljene su nagrade za najuspješnije lokalne EU projekte, a prvo je mjesto osvojio projekt „Agenti 0-7“ koji se provodio u Međimurskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Među 20 najuspješnijih ušao je i projekt „Ruka pomoći“, u kojemu je prijavitelj bio Klub za starije osobe Mariška, a partneri Koprivničko-križevačka županija, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te Gradsko društvo Crvenog križa Križevci. U ime projektnih partnera nagradu je preuzela ravnateljica PORA-e Melita Birčić.

Objavljena je i publikacija o najuspješnijim lokalnim projektima u Hrvatskoj u kojoj su opisani sljedeći projekti s područja Koprivničko-križevačke županije:

  • Razvojni centar i tehnološki park Križevci
  • Priprema projektnog prijedloga investicijskog ulaganja s ciljem cjelovitog rješavanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete
  • DRAVIS 3

„Tjedan EU fondova“ nastavlja se danas s temom „Europska teritorijalna suradnja“, a u narednim danima slijede konferencije o Programu ruralnog razvoja, Operativnom programu „Konkurentnost i kohezija“ i Europskom socijalnom fondu.

Događanjima su prisustvovali predstavnici Županije i PORA-e.

Odsjek za međunarodnu suradnju i europske fondove