Projekt Piškornica prezentiran u Zagrebu

U ponedjeljak 30. siječnja u prostorima Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu održana je sjednica Grupacije centara za gospodarenje otpadom na kojem je bila i ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy. Uz brojne predstavnike županija i centara za gospodarenje otpadom radnom sastanku je prisustvovao i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, a prisutni su bili i drugi predstavnici osnivača tvrtke Piškornica d.o.o.
Savjetnik Uprave tvrtke Piškornica d.o.o. Mladen Jozinović prezentirao je projekt RCGO Piškornica s naglaskom na poteškoće u realizaciji i zacrtane ciljeve u razvoju projekta, kao i aktualno stanje. Ministrica Holy je istaknula da će se ona sa svojim timom fokusirati upravo na nagomilane probleme u području gospodarenja otpadom te najavila skoro donošenje novog Zakona o otpadu.  
Mladen Jozinović je ministrici predložio da se u novom Zakonu predvidi i rješenje za problematiku potpisivanja sporazuma o preuzimanju otpada jedinica lokalne samouprave sa centrima za gospodarenje otpadom odnosno, a ministrica je najavila da će o tome voditi računa. Župan Koren je nakon sastanka izrazio zadovoljstvo što je oko ovako važnog projekta postignut politički konsenzus.