Projekt integriranog prometa predstavljen konzultantima JASPERS-a

Projekt integriranog prometa putnika i intermodalnog prometa roba, koji zajednički pokreću Varaždinska, Međimurska i Koprivničko-križevačka županija, predstavljen je 16. svibnja u prostorima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u Zagrebu konzultantima JASPERS-a. JASPERS je osnovan u partnerstvu Europske komisije, EIB-a i EDRD-a te pruža tehničku pomoć novijim članicama EU u izradi velikih projekata koji će se sufinancirati iz EU fondova.

Projekt su predstavili predstavnici Saveza za željeznicu, uz prisustvovanje predstavnika županija partnera. Uz tim JASPERS-a i Ministarstva, predstavljanju je prisustvovao i predstavnik Glavne uprave za regionalnu politiku Europske komisije Robert Sucz. Ispred naše Županije predstavljanju projekta su prisustvovali ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Zlatko Filipović i djelatnik Zavoda Saša Cestar.

U prezentaciji je predstavljen i hodogram aktivnosti ovog projekta, koji je trenutno u fazi pripreme za budući natječaj na korištenje tehničke pomoći za izradu studije izvodljivosti i idejnih projekata, što je temelj za građevinski dio radova.

Konzultantima JASPERS-a su tijekom proteklih dana predstavljeni i drugi odabrani projekti u Hrvatskoj, pa je njihov interes za projekt integriranog prometa pokazatelj da se radi o aktivnosti kakva je na razini Europske unije prihvatljiva i u skladu sa strateškim smjernicama u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

 Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove