Projekt: „Dvostruki teret – učenje o nacionalsocijalizmu i holokaustu u Europi

Dana 28. studenoga u Gimnaziji “Fran Galović” Koprivnica održana je radionica u okviru projekta „Dvostruki teret – učenje o nacionalsocijalizmu i holokaustu u Europi“. Projekt se održava u suradnji Gimnazije i Goetheova instituta iz Zagreba.

Cilj projekta je da učenici na malo drugačiji način usvoje znanja o nacionalsocijalizmu i holokaustu s naglaskom na događanja u Koprivnici tijekom Drugog svjetskog rata.

Učenici su za ovu radionicu morali istražiti pojedinu temu i napisati rad. Teme su bile: Židovi u Koprivnici, Antifašizam u Koprivnici, Logori u Europi, Pravednici među narodima i Logor Danica. Na radionici predstavili su svoj rad te zajedno komentirali događanja o kojima su ih kolege informirale u svojim radovima.

Kasnije su učenici zajedno sa svojim mentorima – profesorima Katrinom Horvat, Zoranom Pintarićem i Gordanom Trnski te suradnicima iz Goetheoava instituta – pokušali grafički prikazati kako će predstavljanje tog projekta izgledati na Zrinskom trgu u Koprivnici u ožujku 2015. na što se pozivaju svi profesori i učenici Škole.

Gordana Trnski, prof.