Projekt Amazing Amazon of Europe nastavlja s aktivnostima

Upravni odbor projekta Amazing Amazon of Europe – Odgovorna zelena destinacija “Amazon of Europe” održao je 2. virtualni radni sastanak na kojem su sudjelovali članovi projektnih timova regija partnera iz Austrije, Slovenije, Srbije, Mađarske i Hrvatske. Revidiran je dosadašnji napredak u radu te su definirane nadolazeće aktivnosti, s naglaskom na provedbu istraživanja turističkih kapaciteta i ponude na područjima uključenih regija.

Na sastanku su također definirani pripremni koraci za  izradu zajedničke strategije razvoja konačnog turističkog proizvoda kao „zelene destinacije“ područja Europske Amazone, odnosno održive turističke ponude koju obilježava raznolikost prirodne i kulturne baštine na području budućeg UNESCO prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Projektom se prije svega nastoji poticati održivi turistički rast i razvoj, ali i suradnju uključenih aktera kroz razvijanje visokokvalitetnog turizma. Nadasve je važno usuglašavanje modernih tehnologija s prirodnom baštinom, obzirom da područje prekograničnog Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav obiluje biološkom raznolikošću i prirodnim staništima.

Projekt ukupne vrijednosti 2.428.000 eura sufinanciran je sredstvima Europske unije (ERDF i IPA). Proračun Koprivničko-križevačke županije u ovom Projektu iznosi 145.000 eura, od čega je 85 posto sufinancirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Vodeći partner je Institut Iskriva iz Slovenije, a Koprivničko-križevačka županija je projektni partner, uz još 12 regija i 15 pridruženih partnera iz Austrije, Slovenije, Srbije, Mađarske i Hrvatske.

Predviđeno trajanje projekta je 30 mjeseci, tijekom kojih će Koprivničko-križevačka županija aktivno surađivati s lokalnim pružateljima turističkih usluga i jedinicama lokalne samouprave u cilju razvoja održivog turizma uz područje rijeke Drave.

Služba ureda župana