Projekcijama dokumentarnog filma „Oblak“ obilježen Dan ružičastih majica

Povodom obilježavanja „Dana ružičastih majica“ u dvorani kina „Velebit”  održane su projekcije filma „Oblak“ za učenike koprivničkih srednjih škola kojima su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal.

Projekciji filma „Oblak“ za učenike Obrtničke škole Koprivnica prisustvovao je zamjenik župana Ivan Pal koji je tom prigodom u ime Koprivničko-križevačke županije pozdravio prisutne učenice i učenike te zavalio školama na sudjelovanju u projektu. U pogledu pitanja vršnjačkog nasilja naglasio je kako „se problem počinje rješavati onoga momenta kada ga registrirate“ te podržao škole poručivši im „uvijek ćete od svojeg osnivača biti dobro praćeni“.

Župan Darko Koren zahvalio je na dolasku učenicima i učiteljima Gimnazije „Fran Galović“ te naglasio važnost širenja svijesti o vršnjačkom nasilju jer to je „problem kojeg kasno spoznajemo…nešto što primjećujemo tek kada se dogodi“.

Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Obrtničkom školom Koprivnica i Pučkim otvorenim učilištem organizirala je projekcije Fade In-ovog dokumentarnog filma „Oblak“ redatelja Miroslava Sikavice koji je prije projekcija naglasio: „film se bavi posljedicama vršnjačkog nasilja, prikazuje ono što se događa sa životima onih koji ostaju“.

Sadržaj filma potiče učenike na razvijanje svijesti o ozbiljnosti problematike vršnjačkog nasilja samim time što se temelji na istinitoj priči koja prati obitelj i prijatelje Luke Ritza, zagrebačkog tinejdžera preminulog od posljedica zadobivenih ozljeda kada je pretučen u svom susjedstvu.

„Dan ružičastih majica“ inicijativa je globalnog karaktera koja promovira širenje svijesti o svakodnevnom nasilju dijeljenjem istinitih priča koje služe kao inspiracija i poticaj za ulaganje napora u suzbijanje vršnjačkog nasilja.

Koprivničko-križevačka županija poziva sve građane da podrže inicijativu ružičastom majicom kao simbolom borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Služba ureda župana