Proglašene najuspješnije sportašice, sportaši i sportske ekipe u Koprivničko-križevačkoj županiji za 2015. godinu

U organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije u hotelu „Podravina“ u Koprivnici danas je održano svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Koprivničko-križevačke županije za 2015. godinu.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Zajednice Stanislava Lovkovića, prisutnima se obratio župan Darko Koren i pri tome istaknuo kako je sport u Koprivničko-križevačkoj županiji iznimno važan društveni dio te da ovakvi rezultati mogu biti za primjer drugima. Osvrnuo se i na prijašnje rezultate sportaša te naglasio kako s velikim zadovoljstvom može reći da su sportaši napravili izniman pomak u sportskom dijelu. „Nije u šoldima sve, temelj svega pa tako i sporta mora se bazirati na ljubavi i zadovoljstvu“, zaključio je župan te zahvalio svim sportskim djelatnicima i sportašima na njihovom doprinosu županijskom sportu i čestitao na zasluženim priznanjima i nagradama.

Sportska i profesionalna javnost je odlučila da je najbolja sportašica s invaliditetom u 2015. godini Mirjana Šandor, a najbolji sportaš s invaliditetom Mario Prelec. Najboljom ženskom ekipom osoba s invaliditetom proglašena je Sportska udruga osoba s tjelesnim invaliditetom „Đurđevac“, dok je najboljom muškom ekipom osoba s invaliditetom proglašen Kuglački klub osoba s invaliditetom „Đurđevac“. Paula Rakijašić iz Atletskog kluba Križevci primila je nagradu za IMG_2294mnajperspektivniju sportašicu dok je nagradu za najperspektivnijeg sportaša primio Bruno Katavić iz Karate kluba „KTC Križevci“. Juniorska ekipa Streljačkog kluba „Podravka“ proglašena je najperspektivnijom ženskom ekipom dok je najperspektivnijom muškom ekipom proglašena Juniorska ekipa Streljačkog kluba „Križevci 1252“.

Za najuspješniju sportašicu u 2015. godini odabrana je atletičarka Atletskog kluba Križevci Ida Šimunčić, a najuspješnijim sportašom proglašen je Danijel Miklečić iz Fitness kluba „Body fit“. Što se tiše najuspješnije ženske ekipe nagrada je pripala seniorskoj ekipi Rukometnog kluba Podravka, a kao najuspješnija muška ekipa proglašena je seniorska ekipa ronilačkog kluba „Šoderica“. Iznimno postiguće u sportskoj 2015. godini osvojila je Ema Juričić iz Karate kluba Đurđevac te Antonio Tkalčić i Filip Verčević iz Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici. Drago Palčić iz Atletskog kluba Križevci proglašen je najuspješnijim trenerom u 2015. godini, a zaslužnim sportskim djelatnikom proglašena je Ilinka Milas iz Kuglačkog kluba Podravka.

Zaslužena priznanja sportašicama, sportašima i predstavnicima klubova uručili su župan Darko Koren i njegovi zamjenici Ivan Pal i Darko Sobota.

Služba ureda župana