Proglašene najbolje sportašice, sportaši i sportske ekipe u Županiji za 2014. godinu

U organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije u restoranu „Vojarna“ u Križevcima u ponedjeljak, 16. veljače održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa Koprivničko-križevačke županije za 2014. godinu.
Nakon uvodnih riječi domaćina gradonačelnika grada Križevaca Branka Hrga i predsjednika Zajednice Stanislava Lovkovića, prisutnima se obratio župan Darko Koren. Pri tom je istaknuo kako je ovo okupljanje „praznik“ županijskog sporta te naglasio kako je sport u Koprivničko – križevačkoj županiji iznimno važan društveni segment, a ovakvi rezultati mogu biti za primjer drugima. Zahvalio je svim sportskim djelatnicima i sportašima na njihovom doprinosu županijskom sportu te čestitao na zasluženim priznanjima i nagradama.
Sportska i profesionalna javnost je odlučila da je najbolja sportašica s invaliditetom u 2014. Ivka Mihalić, a najbolji sportaš s invaliditetom Vladimir Grošanić. Najbolja ženska sportska ekipa osoba s invaliditetom je Športska udruga tjelesnih invalida „Đurđevac“, dok je najboljom muškom sportskom ekipom osoba s invaliditetom proglašen Kuglački klub osoba s invaliditetom „Đurđevac“. Najperspektivnija sportašica je Ivana Babić iz Streljačkog športskog kluba „PODRAVKA“, a najperspektivniji sportaš Antonio Tkalčić iz Boks kluba „DAVID“. U 2014. godini najboljom sportašicom je proglašena Klara Katavić iz Karate kluba „KTC KRIŽEVCI“, a najbolji sportaš je Danijel Miklečić iz Fitness kluba „BODY FIT“. Najuspješnija ženska sportska ekipa je Seniorska ekipa Podravka-Vegeta RK Podravka, dok je najuspješnija muška sportska ekipa Seniorska ekipa Atletskog kluba „KRIŽEVCI“. U kategoriji ženske perspektivne sportske ekipe proglašena je Kadetska ekipa RK „PODRAVKA“, a za mušku sportsku ekipu Juniorska ekipa Streljačkog kluba „KRIŽEVCI 1252“. Najuspješniji trener u 2014. godini je Renato Kovačić iz Streljačkog športskog kluba „PODRAVKA“, a zaslužni sportski djelatnik Stjepan Peršin. Priznanje za izuzetno postignuće u sportu osvojio je Domink Piškor iz Motokluba „KARAS TEAM“ te Marko Sremec iz Ronilačkog kluba „ŠODERICA“
Priznanja sportašicama, sportašima i predstavnicima klubova uručili su župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal i predsjednik Zajednice sportova Stanislav Lovković.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.