Proglašena elementarna nepogoda za područje Grada Đurđevca i pet općina

Nakon što je pred desetak dana proglasio elementarnu nepogodu za područje općina Kalinovac, Drnje, Novigrad Podravski, Hlebine, Molve, Gola, Koprivnički Ivanec, Rasinja, Podravske Sesvete, Legrad i Ferdinandovac, župan Darko Koren donio je zaključak o proglašenju elementarne nepogode za još neka područja Koprivničko-križevačke županije. Zbog šteta uzrokovanih učestalim obilnim kišama tijekom svibnja 2010., elementarna nepogoda danas je proglašena za Grad Đurđevac, te općine: Kloštar Podravski, Peteranec, Koprivnički Bregi, Novo Virje i Virje.

Procjenu o šteti od elementarne nepogode u navedenim općinama izvršit će gradsko i općinska povjerenstva za procjenu štete, nakon čega će istu dostaviti Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda. U postupku procjene koristit će se Metodologijom za procjenu štete od elementarnih nepogoda („Narodne novine“ broj 96/98).

Za sve detaljnije informacije možete nazvati pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denisa Maksića na telefon 048/651- 132.