Profesorica Marina Furkes na edukaciji u CERN-u

Profesorica fizike i matematike koprivničke gimnazije „Fran Galović“ Marina Furkes od 6. do 26. srpnja sudjelovati će na edukaciji u CERN-u za profesore koji djeluju u srednjoškolskom obrazovanju. Nakon što se prijavila na CERN-ov natječaj: HTS-2014 – High School Teachers Programme for 2014 odabrana je u tim od 48 profesora srednjih škola iz više od 20 zemalja. Posebno je važno naglasiti kako Hrvatska još nije imala svog predstavnika na ovakvoj vrsti događaja.

Ciljevi programa propisani su od strane CERN-a, a to su: promicati učenje fizike, a posebice fizike čestica u gimnazijama, promicati razmjenu znanja i iskustva među profesorima različitih nacionalnosti, izložiti profesore istraživanjima na CERN-u, poticati aktivnosti koji se odnose na  popularizaciju znanosti unutar i izvan učionice, pomoći CERN-u da uspostavi što bolji kontakt sa školama, poticati suradnju CERN-a i postojećih programa Europske unije u području obrazovanja.

S obzirom da financijski troškovi edukacije nisu pokriveni od strane organizatora, uz podršku Koprivničko-križevačke županije profesorica Furkes sudjelovat će na ovako velikom događaju.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol