Pročelnik Štimac i predstavnici PORA-e na sastanku u mađarskom gradu Csurgu

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić sa suradnicima, posjetili su u četvrtak, 25. rujna grad Csurgo. Povod sastanka bio je dogovor oko buduće suradnje na projektima prekogranične suradnje.

Na zajedničkom radnom sastanku gradonačelnik grada Csurga Fustos Janos i suradnici prezentirali su svoje projekte, te izrazili želju za razvijanjem zajedničkih projekata u narednom razdoblju.

Okvir za razgovor oko buduće suradnje bio je nacrt Operativnog programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska za razdoblje 2014.-2020. godine. U njemu su definirane četiri prioritetne teme, a to su Gospodarski razvoj, Održivo korištenje prirodnih i kulturnih dobara, Suradnja i Obrazovanje.

Obje strane suglasne su da navedeni prioriteti otvaraju brojne mogućnosti za osmišljavanje i provedbu zajedničkih projekata.

Nakon sastanka organiziran je posjet tvrtkama i institucijama značajnim za grad Csurgo-šumarstvu SEFAG, elektroničkoj tvrtki Dynamic-Csurgo, Mikroregijskom zdravstvenom centru i sportskoj dvorani.

Sljedeći radni sastanak održati će se sredinom studenog u Koprivnici.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.