Priprema se dokumentacija za projekt vodoopskrbe

U organizaciji Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije u utorak 21. veljače je u prostorijama Županije održan sastanak s temom pripreme projektne dokumentacije i aplikacije za strukturne fondove EU za projekt vodoopskrbe. Na sastanku su bili prisutni konzultanti, predstavnici Hrvatskih voda, te komunalnih poduzeća: Komunalije Đurđevac, Komunalac Koprivnica i Komunalno poduzeće Križevci.

Ispred Županije prisutni su bili pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac i ravnatelj Zavoda Zlatko Filipović, te zamjenik župana Darko Sobota koji je sastanak otvorio i predstavio stav Županije oko projekta vodoopskrbe. Kazao je da je trenutna razina pokrivenosti vodoopskrbnom infrastrukturom u našoj Županiji 65 %, a želi se postići 100% pokrivenost.

Okupljeni su raspravljali o aspektima postojećeg stanja te o nastavku izrade projektne dokumentacije, a osnovna tema bilo je dopunjavanje baze podataka koju su prikupili strani konzultanti. Dogovorena je operativna pomoć konzultantima u pojedinim stručnim područjima kako bi aplikacijska dokumentacija bilo što kvalitetnija i preciznija.