Pripadnici 13. Protuoklopnog topničkog raketnog divizijuna Koprivnica na obilježavanju „Oluje“ u Karlovcu

Pedesetak ratnih pripadnika 13. Protuoklopnog topničkog raketnog divizijuna Koprivnica, predvođeni svojim zapovjednikom bojnikom Damirom Vukovićem, sudjelovalo je na poziv Karlovačke županije i Zbora udruga ratnih postrojbi DR Karlovačke županije na obilježavanju 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Karlovcu.

U sklopu obilježavanja ove obljetnice služena je sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje iz domovinskog rata te je održan svečani mimohod brojnih ratnih postrojbi sa ratnim zastavama zajedno sa više od 1500 branitelja ulicama Karlovca.

Nakon mimohoda ulicama Karlovca svečani postroj svih ratnih postrojbi upriličen je na ŠRC Korana gdje je održana i središnja svečanost obilježavanja VRO Oluja u Karlovcu.

Nakon svečanosti pripadnici 13. Protuoklopnog topničkog divizijuna Koprivnica obišli su Aleju hrvatskih branitelja u Karlovcu gdje je i naša županijska postrojba, kao i sve ratne postrojbe karlovačkog kraja dobila od Grada Karlovca svoje spomen obilježje u znak istinske zahvale za sve što su naši Podravci i Prigorci, pripadnici postrojbe učinili tijekom oslobađanja Karlovačke županije u vojno redarstvenoj akciji „Oluja“. Postavljeno spomen obilježje naše postrojbe je u obliku betonske piramide sa upisanim imenom Postrojbe i sa zasađenim drvetom iza obilježja, a što zajedno simbolizira slobodu i novi život.

Nakon razgledavanja spomen obilježja posjetili su i Muzej domovinskog rata na Turnju i odali počast poginulim braniteljima Turnja te u karlovačkom Domu OSRH razgledali izložbu ratnih fotografija i naoružanja iz domovinskog rata sa područja karlovačke bojišnice.

Koprivničko – križevačka županija osigurala je prijevoz pripadnicima postrojbe kako bi mogli sudjelovati u obilježavanju ove značajne obljetnice, a u mimohodu ratnih postrojbi uz ratnu zastavu pripadnici koprivničke postrojbe nosili su i zastavu Koprivničko – križevačke županije te tako promovirali našu Županiju pred brojnim karlovčanima i sudionicima mimohoda.

UDVDR RH Podružnica Koprivničko-križevačke županije