Prikupljena potrebna dokumentacija za projekt asistenata u nastavi

Kao i prošle godine, Koprivničko-križevačka županija priprema se za projekt kojim će se učenicima u osnovnim i srednjim školama osigurati pomoćnici u nastavi.

Trenutno je prikupljena sva potrebna dokumentacija, a u Županijskoj upravi sastao se stručni tim u sastavu socijalnih pedagoga Petre Sobote iz Strukovne škole u Đurđevcu i Brune Antolića iz Obrtničke škole Koprivnica te pedagoga Filipa Adakovića iz Osnovne škole Koprivnički Bregi. Oni su na temelju zaprimljene dokumentacije od strane škola napravili procjenu kvalitete i potrebe za asistentima koja će se uputiti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta nakon čega će Ministarstvo procijeniti dostavljenu dokumentaciju te će  početkom školske godine jedan broj učenika dobiti svoje asistente.

Za ovaj projekt pripremljena su bespovratna financijska sredstva osigurana su u okviru natječaja Europskog socijalnog fonda  „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Služba ureda župana

prilika_logo

Europska unija
„Zajedno do fondova EU“
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Koprivničko-križevačke županije