Prijevoz učenika glavna tema sastanka s predstavnicima Čazmatransa

Problematika sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola u školskoj godini 2017./2018. bila je glavna tema sastanaka koji su u prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak, 28. kolovoza održali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić s predstavnicima Čazmatransa.

Temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola Koprivničko-križevačka županija od 2012. godine provodi projekt sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola uz simboličnu participaciju roditelja. U podmirivanju cijene mjesečne karte u autobusnom prijevozu sudjeluje Ministarstvo znanosti i obrazovanja sukladno kriterijima određenim u Odluci Vlade, Koprivničko-križevačka županija, prijevoznik koji daje određeni popust te roditelji.

Župan je izrazio zadovoljstvo ovim projektom koji je direktna pomoć roditeljima, a novom preraspodjelom udjela u cijeni prijevoza smanjit će se sufinanciranje od strane Županije, prijevoznik će povećati svoj popust, dok cijena za roditelje ostaje ista.

Podsjetimo, za učenike koji putuju autobusnim prijevozom, mjesečno participiranje roditelja utvrđuje se prema kriteriju udaljenosti na sljedeći način:

  • 70,00 kuna za relaciju manju ili jednaku od 10 kilometara,
  • 80,00 kuna za relaciju veću od 10 kilometara, a manju ili jednaku od 20 kilometara,
  • 100,00 kuna za relaciju veću od 20 kilometara.

Za učenike koji putuju vlakom, mjesečno participiranje roditelja iznosit će 30,00 kuna.

Sastanku su prisustvovali direktor tvrtke Čazmatrans – Nova d.o.o. Dragan Marinović, direktor tvrtke Čazmatrans Promet d.o.o. Damir Pavlović te komercijalni direktor tvrtke Čazmatrans – Nove d.o.o. Berislav Saraja.

Služba ureda župana