Prijem ratnih zapovjednika 117. brigade Koprivničko-križevačke županije

Župan Darko Koren zajedno sa zamjenicima župana Darkom Sobotom i Ivanom Palom održao je prijem za ratne zapovjednike 117. brigade Koprivničko-križevačke županije.

Prijem je održan povodom 25. obljetnice osnivanja 117. brigade, a tom je prilikom župan Darko Koren istaknuo zadovoljstvo ovim susretom te se ukratko osvrnuo na obilježavanje dana oslobođenja vojarni u Križevcima i Koprivnici.

Izuzetno pažnju poklanjamo, prije svega braniteljskoj populaciji u cjelini,  isto tako svim događajima, godišnjicama i obilježavanjima koji nas vraćaju u to razdoblje i naravno sjećaju na to,“ istaknuo je župan te zahvalio  predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladenu Pavkoviću kao inicijatoru ovog susreta te img_3962mzapovjednicima 117. brigade na trudu i angažmanu koji svakodnevno ulažu u očuvanje vrijednosti Domovinskog rata.

Zahvalu županu na ovom susretu uputio je ratni zapovjednik 117. brigade Koprivničko-križevačke županije Dragutin Kralj koji je istaknuo kako je ova brigada imala preko 3800 branitelja od koji je nažalost 38 njih poginulo. Dodao je kako brigada ima 22 odlikovanja te je potom ukratko predstavio list Gardist koji je bio prvi vojni list izdavan tijekom Domovinskog rata.

Pored toga, upoznao je župana i zamjenike župana s određenim problemima s kojima se ratni zapovjednici susreću te predložio da se odredi datum na koji će se obilježiti dan 117. brigade Koprivničko-križevačke županije.

img_3970mMi smo tu i pomoći ćemo Vam u svemu koliko možemo,“ zaključio je župan te se ukratko osvrnuo na održavanje svečane komemoracije u čast poginulim hrvatskim braniteljima na lokaciji Trokut – Novska istaknuvši kako će Koprivničko-križevačka županija ove godine biti domaćin.

Izuzetnu čast što je danas održan prijem ratnih zapovjednika 117. brigade istaknuo je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković naglasivši kako su „svi oni junaci hrvatskog Domovinskog rata, ali premalo dajemo važnost tim ljudima koji su najviše dali“.

Današnjem prijemu pored Dragutina Kralja, prisustvovali su i ratni zapovjednici 117. brigade Ivica Zgrebec, Nenad Barić, Damir Vuković, Miro Blažek i Željko Capić te predstavnici brojnih medija.

Služba ureda župana